Poručivanje

Sve proizvode prikazane na sajtu možete poručiti veoma jednostavno. Ukoliko tokom poručivanja dodje do nejasnoća ili greške, slobodno nam pišite na mail admin@prirodniproizvodi.com .

Po zavšetku kupovine, nakon što ste štiklirali da ste saglasni sa Uslovima korišćenja i potvrdili porudžbinu, trebalo bi da dobijete automatski email sa potvrdom porudžbine. Ukoliko vam email ne stigne u roku od 10 minuta (proverite i Spam sanduče), znači da porudžbina nije uspešno izvršena. U tom slučaju, vratite se na sajt i proverite da li su proizvodi još uvek u korpi. Ukoliko jesu, idite do blagajne i završite proces kupovine do kraja.

Ukoliko ste odradili sve navedene korake a nije vam stigao mail sa potvrdom i detaljima porudžbine, pišite nam na mail admin@prirodniproizvodi.com

Način plaćanja

Plaćanje se vrši isključivo u dinarima, PDV je uključen u cenu. Plaćanje možete izvršiti na 2 načina:
- direktnom uplatom na naš žiro račun
- plaćanjem kuriru pri isporuci

Bezbednost podataka

Svi lični podaci koje nam dostavljate putem sajta biće isključivo korišćeni u svrhu slanja proizvoda i komunikacije dok se ne realizuje transakcija. Podaci se skladište na sigurnim serverima i neće biti upotrebljeni niti zloupotrebljeni u bilo koje druge svrhe.

Detaljnije o Zaštiti i obradi podataka možete pročitati klikom OVDE.

Dostava robe

Dostava robe se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije. Sve porudžbine se šalju u roku od 5 radnih dana. Ukoliko neki proizvod nije dostupan, kontaktiraćemo vas u cilju pronalaženja najboljeg rešenja.

Robu šaljemo kurirskom službom Post Express. Troškovi isporuke variraju od težine i vrednosti pošiljke.

Ukoliko dođe do bilo kakvih problema pri isporuci ili se dogodi da vam roba ne stigne u roku od 7 dana od dana poručivanja, molimo da nas kontaktirate na mail info@prirodniproizvodi.com

Reklamacija i povrat robe

Ukoliko je prilikom dostave došlo do oštećenja robe, molimo da nam to u što kraćem roku javite, kako bismo preduzeli potrebne mere. Oštećena roba će vam biti zamenjena novom u zakonskom roku od maksimum 15 dana.

Ukoliko vam je stigao proizvod koji niste poručili, molimo da nas obavestite o tome i isti će vam biti zamenjen.

Roba ne podleže reklamaciji ukoliko je stigla u ispravnom stanju i u skladu je sa vašom porudžbenicom. A robu ne možete vratiti ili zameniti ukoliko ste je prethodno otvorili i koristili.

Roba koja se vraća ili menja se mora vratiti u istoj ambalaži i sa dokumentacijom sa kojom je i poslata kupcu.


Blog o zdravlju, prirodnim tretmanima i ishrani