Prirodni tretmani

Ko želi ostati snažan, zdrav i mlad te sebi produžiti život, neka bude umeren u svemu. Neka diše svež vazduh, neka neguje i vežba telo, neka čuva hladnu glavu i tople noge, a bolesti neka leči postom a ne lekovima.

Hipokrat

Još jedna čuvena Hipokratova izreka je da "telo teži ka ravnoteži", što znači da će naš imuni sistem i naš organizam učiniti sve da održe telo u balansu.

Veoma često telo ume samo da se izbori sa napadačima i bolestima, ali kada to nije moguće, tada obično posežemo za medikamentima, a ponekad i lekovitim biljem.

Dok hemijski medikamenti donose trenutne rezultate, ali se bave samo simptomima, biljni preparati (ili lekovito bilje) utiču na samo žarište problema, ali rezultat dolazi tek nakon kontinuirane upotrebe, discipline i eventualno promene stila života. Upravo to je i razlog zašto "alternativna medicina" nije toliko popularna - ne donosi instant rezultate.

Ako ste ipak odlučili da pružite šansu lekovitim biljkama, u daljim tekstovima ćete naći informacije o lekovitim svojstvima biljaka i načinu primene kod određenih tegoba.
Tekstovi (saveti) koje nađete na sajtu (a posebno u sektoru Prirodni Tretmani) ne služe kao zamena za propisanu lekarsku terapiju već su isključivo informativnog karaktera. Sve iznešene informacije možete dalje sami istražiti a svaka primena prirodnih tretmana je na ličnu odgovornost.

Podkategorije

Blog o zdravlju, prirodnim tretmanima i ishrani