Prirodni tretman kod dece sa spektrom autizma

Autor: Sanja Vučić U kategoriji: Deca Komentara: 0 Pregledi: 329

Konsultovali smo se sa Dr Naturopathom Vesnom Orlandić iz Bara, vlasnicom "IN SPE" firme koja se proizvodnjom organskih dodataka ishrani. Tokom 25 godina rada u bioshopu "Eliksir", uspešno je savetovala ljude iz oblasti prirodne medicine i lečenje biljem.

Pitalli smo je kakav je njen stav o sve prisutnijem problemu autizma (ili spektirma autizma) kod dece i kakvo je njeno uskustvo.

"Tokom svog dugogodišnjeg iskustva, imala sam prilike da radim sa djecom koja su imala različite probleme sa govorom, kao i sa njegovom aktivacijom. Danas se takve “blokade” kod djece svrstavaju u spektre autizma i pored rada sa logopedom i drugim stučnim licima za razvoj govora i logike, neophodno je sprovoditi prirodan tretman čišćenja organizma" objašnjava Vesna.

"Poznato je da su danas djeca izložena daleko većem broju toksina (vazduh, hrana, medikamenti itd), i usled većeg stepena intoksikacije dolazi do blokade organizma, odnosno nemogućnosti da se on pravilno razvija (kako fizički tako i mentalno). Tokom rada sa djecom primjetila sam da se njihovo mentalno stanje znatno popravlja tokom prirodnih tretmana čišćenja od gljivice Candide i toksina uopšte".

U toku procesa čišćenja neophodno je pridržavati se režima pravilne ishrane.

Režim pravilne ishrane podrazumeva izbacivanje svih štetnih sastojaka iz ishrane (aditivi, konzervansi, emulgatori, veštačke boje i arome, belo brašno, šećer...), industrijsku i brzu hranu, slatkiše i grickalice.
U ishranu uvesti što više voća i povrća, barene, dinstane i pečene hrane prirodnog porekla, prirodne (sveže ceđene) sokove, smutije itd.

Prirodni tretman čišćenja organizma obuhvata upotrebu organskih dodataka ishrani koji doprinose čišćenju organizma od virusa,bakterija, gljivica i toksina.

Seme piskavice Biopropreparat se uključuje u tretman kako bi se pravilno očistila creva. Ovaj preparat je na bazi žitarica koje omogućavaju potpuno pražnjenje creva i njihovo čišćenje.

Ceo paket možete poručiti na sledećem linku.

Komentari

Ostavite komentar

Blog o zdravlju, prirodnim tretmanima i ishrani