Prirodni tretman kod bronhitisa

Autor: Sanja Vučić U kategoriji: Odrasli Komentara: 0 Pregledi: 340

Osobe koje su sklone upalama i infekcijama disajnih organa i koje imaju hronične tegobe, često posežu za hemijskim medikamentima koji bi te tegobe ublažili. Iako kratkoročno donose olakšanje, hemijski medikamenti ne predstavljaju trajno rešenje problema, nego čak mogu da izazovu kontraindikacije. Kod većine hroničnih bolesnika koji koriste medikamente na bazi kortikosteroida, često se javlja i problem sa Candidom koji dodatno komplikuje disajne tegobe. Zbog toga se kod prirodnog tretmana napominje da je od veoma velikog značaja za uspeh tretmana pravilna ishrana, redovan boravak na svežem vazduhu i fizička aktivnost (koliko starosna dob i fizička spremnost dozvoljavaju).

Kod učestalih (ili privremenih) tegoba sa disajnim organima, poželjno je koristiti prirodne proizvode kako bi se organizam ojačao i simptomi ublažili.
Prirodni tretman, koji se već 2 decenije pokazuje kao uspešan u praksi firme IN SPE, obuhvata konzumiranje organskih dodataka ishrani: Api bronhi med, propolisno-biljne kapi Candi Sept, biljnu mešavinu Ekobronho i prirodnu mast Ekonazal.

Api bronhi med utiče pozitivno na jačanje imuniteta i otpornosti organizma, a lekovite biljke koje ulaze u njegov sastav (bokvica, oman, anis) utiču na čišćenje i jačanje disajnih organa. Kontinuirana upotreba meda će uticati na jačanje disajnih organa i njihovo čišćenje, te samim tim ublažiti tegobe kao što su: kašalj, malaksalost, povišena temperatura, itd.
Propolisno biljne kapi Bronho Sept zbog svog glavnog sastava - propolisa, utiču takodje na jačanje disajnih organa, ali i na čišćenje i "dezinfekciju" sluznica, dok podbel i bokvica (koji se nalaze u sastavu kapi) utiču na sazrevanje kašlja i lakše iskašljavanje.
U sastav Ekobronho mešavine ulazi list bokvice, majčina dušica, cvet zove, list podbela i trava iva. Ove biljke osim što deluju na čišćenje disajnih organa, one takodje deluju i protiv infekcija i povišene temperature (list zove) i jačaju opšte stanje organizma (trava Iva). Ova mešavina može da se koristi za piće ali i za inhalaciju.
Ekonazal mast je napravljena od pčelinjeg voska, propolisa, žalfije i eukaliptusa i njena upotreba olakšava disajne tegobe. Mast se može mazati na grudni koš kako bi se olakšala tegoba u plućima, a ukoliko se nanosi na sluznicu nosa (i malo ispod nosa) ponaša se kao prirodni inhalator i deluje antibakterijski.

Navedeni prirodni tretman se može koristiti neograničen vremenski period, dok se simptomi ne povuku, a i nakon toga može da se koristi preventivno kako bi se konstantno jačali disajni organi.

Za više informacija o mesečnom paketu za bronhitis, pogledajte ovde.

Komentari

Ostavite komentar

Blog o zdravlju, prirodnim tretmanima i ishrani