Macina trava - biljka za plodnost

Autor: Sanja Vučić U kategoriji: Čudesno bilje Komentara: 0 Pregledi: 87

Macina Trava (Nepeta cataria) je biljka koja je od pamtiveka poznata kao „biljka za začeće“. Planetarni vladalac ove biljke je Venera, element je Voda a pol Ženski, s'toga i nije začuđujuće što ova biljka, svojim lekovitim svojstvima, utiče na plodnost kod žena.

Poznato je da mačke traže ovu travu, grickaju je i trljaju se o nju, kako bi ostale u drugom stanju. Njena lekovita svojstva se ne razlikuju mnogo ni kod žena. Pa bilo da je u pitanju ženska osoba koja želi da ostane u drugom stanju ili trudnica, macina trava se preporučuje za učvršćivanje posteljice i održavanje trudnoće.

Macina trava je poznati anestetik, antibiotik, antireumatik, antispazmotik, diuretik i deluje protiv nadimanja. Upravo zbog ovog svog izuzetnog svojstva, ova trava se preporučuje kod prirodnih tretmana steriliteta.

Lekovita svojstva Macine trave se takođe ogledaju i u lečenju nervnih bolesti, posebno ako se koristi u kombinaciji sa nanom ili matičnjakom.

NAČIN UPOTREBE

Čaj od nadzemnog dela biljke se može koristiti za unapređenje funkcija ženskih reproduktivnih organa, za detoksikaciju organizma, loše varenje ili tegobe prilikom varenja, kod dizenterije, za čišćenje organizma od slobodnih radikala, za povećanje apetita, za ispiranje kod upala i čireva, kod groznice i infekcija.
Čaj se priprema tako što se jedna ravna supena kašika prelije sa 500ml provrele vode, poklopi se da odstoji 10 minuta, procedi i pije toplo na gutljaje.

Kupka od Macine trave pomaže kod bolnih mišića koji se javljaju tokom gripa ili prehlade. Kupka se priprema tako što 100g nadzemnog dela biljke prelijete sa 1 llitrom provrele vode, ostavite da odstoji 20 minuta, procedi i doda u vodu za kupanje.


Sama biljka može da se dodaje u supe, soseve ili čorbe kako bi pozitivno delovala na unapređenje varenja.

Organsku Macinu Travu možete poručiti klikom na link OVDE.

Kako je pod uticajem Venere, i njeno energetsko delovanje se najviše ispoljava u polju ljubavi pa se stoga veoma često koristi za jačanje ljubavi. Ono što je neuobičajeno je verovanje da ova biljka pojačava telepatsku povezanost između vas i mačke (ukoliko je obe koristite, naravno).

U kombinaciji sa laticama ruže, macina trava se nosi u pamučnoj vrećici kako bi pojačala ljubav.
Uzmite biljku u ruku, držite je dok ne postane skroz topla, a zatim uhvatite ruku neke osobe i ona će vam ostati veran prijatelj (sve dok čuvate travu koju ste koristili za ritual).
Listovi se veoma često koriste u raznim ljubavnim ritualima i poznati su kao „ženska biljka za ljubav“ pošto se veruje da žene čini lepšim i privlačnijim.

Ukoliko se uzgaja oko kuće ili okači iznad vrata, macina trava privlači dobre duhove i dobru sreću. Koristi se u ritualima namenjenim za unapređenje lepote i sreće.

Kupka za mir:

2 dela macine trave,
2 dela hmelja,
1 deo jasmina
1 deo cvetova zove.

Pomešajte ove biljke zajedno i ubacite ih u kupku kako bi uklonili bes i stres. Zamišljajte kako bes isplivava spolja i osećajte kako voda upija svu bol, nervozu i loše osećaje. Nakon kupke, telo isperite svežom vodom.

*Pre bilo kakve  praktične primene, poželjno je sinhronizovati vibraciju biljke sa vašom tako što ćete biljke položiti u drvenu ili keramičku posudu, postaviti dlanove iznad i vizualizovati namenu (za vizualizaciju možete koristiti koju god mantru želite, možete se obratiti biljci i zamoliti je da vam pomogne, možete vizualizovati kako vam je već bolje... šta god vam pomaže).

Ukoliko biljku skupljate u prirodi ili je gajite u svom vrtu, pre branja je poželjno zahvaliti se biljci i dati joj namenu. To sve svakako možete učiniti u sebi, jer vibracija srca je ono što će biljka da oseti.

Komentari

Ostavite komentar

Blog o zdravlju, prirodnim tretmanima i ishrani