Jačanje imuniteta kod dece tokom zimskih dana

Autor: Sanja Vučić U kategoriji: Deca Komentara: 0 Pregledi: 310

Početak zime je period kada se najviše razmnožavaju virusi i bakterije i tada počinje "sezona prehlada" kod odraslih i kod dece.

Svima nama, kojima deca idu u vrtiće ili škole, je jako dobro poznat period "opravdanih izostanaka" kada se samo čeka da se jedno dete u kolektivu razboli i da pokrene lančanu reakciju.Iz tog razloga bolje je decu (a i nas same) postpuno pripremati za period "vladavine bakterija i virusa".

Prirodni tretman obuhvata kombinaciju organskih dodataka ishrani koji se mogu koristiti duži vremenski period, bez kontraindikacija.

U paket za jačanje imuniteta ulazi Imunoenergetik med, u čijem sastavu se nalazi polen, propolis i matični mleč. Ovaj med se koristi za prirodno jačanje imuniteta, podizianje energije i podstiče pravilan razvoj kod dece.

Candi Sept kapi su propolisne kapi u čijem sastavu se nalaze ekstrakti organskog bilja. Poznato je da propolis ima veoma pozitivno dejstvo na jačanje imuniteta, ali on takođe utiče i na regeneraciju sluznica i deluje antibakterijski i antivirusno. Kada se u propolis dodaju lekovite biljke (žalfija, petrovac, trava iva, divlji origano), dobijamo kapi koje dodatno deluju na gljivice, bakterije i viruse, a pri tom jačaju otpornost kompletnog organizma. Ove kapi se mogu koristiti svakodnevno kod upale grla i gornjih disajnih organa, kod virusnih i bakterijskih infekcija, kod gljivičnih infekcija (posebno gljivica Candida) i kod herpesa.

Ekoimuno čaj je mešavina divljeg bilja (majčina dušica, žalfija, trava iva, ljubičica, seme koprive, cvet zove) koja je veoma prijatnog ukusa te je lako mogu koristiti i oni probirljiviji. Čaj možete zasladiti sa malo meda (kada se prohladi) i davati ga deci tokom dana, nezavisno od obroka.

Prirodni tretman će delovati i na trenutne infekcije ali će period oporavka biti duži nego kod primene medikamentne terapije (barem u početku dok se imunitet ne ojača). Svi navedeni dodaci ishrani se mogu koristiti uz bilo koju drugu medikamentnu terapiju kako bi se organizmu pružila dodatna potpora.

Da pogledate kako izgleda mesečni paket i koje su cene, kliknite ovde ili na sliku.Komentari

Ostavite komentar

Blog o zdravlju, prirodnim tretmanima i ishrani