Bakterijske infekcije urinarnog trakta kod dece

Autor: Sanja Vučić U kategoriji: Deca Komentara: 0 Pregledi: 282

Bakterijske infekcije mokraćnih kanala su učestala pojava kod dece uzrasta do 5 godina, a izazivači su bakterije koje se inače nalaze u debelom crevu (Ešerihija, Enterokoke, Klebsijela, Proteus...).

Kako prepoznati urinarnu infekciju?

Kod starije dece urinarnu infekciju možete prepoznati ukoliko se žale na bol prilikom izmokravanja, na učestalo mokrenje, peckanje pri mokrenju... Dok kod male dece, koja još ne umeju da objasne šta ih muči, treba pažljivo pratiti simptome. Najčešći simptomi su povišena temperatura, koja se javlja čak i ukoliko dete nema neku vidljivu infekciju (prehlada, kašalj, curenje iz nosa i sl.), promena u boji mokraće, neprijatan miris mokraće, gnojav trag na peleni itd.

Kako se tretira urinarna infekcija?

Kada se nakon analize urina utvrdi da postoje bakterije u mokraći i da je došlo do infekcije, najčešće se prepisuju antibiotici koji deluju agresivno na bakterije. Medjutim, antibiotici deluju agresivno i na crevnu floru, narušavajući balans pozitivnih i negativnih bakterija, i veoma često znaju da budu uzročnik loše Candide. Sa druge strane, upotreba agresivnih medikamenata smanjuje prirodnu sposobnost organizma da se odbrani od napadača. Iz tog razloga je bolje primenjivati prirodnu terapiju, koja će organizmu da pruži potporu i da prirodno, bez kontraindikacija, deluje na infekciju.

Kako izgleda prirodni tretman urinarne infekcije?

Za početak je najbitnije da osoba unosi što više tečnosti kako bi se mokraćni kanali "isprali". Za to se koristi Ekouro čaj, mešavina divljeg bilja koje deluje protiv bakterija i na čišćenje mokraćnih kanala (breza, kleka, neven, petrovac, rastavić, zova, divlji origano). Navedena kombinacija biljaka deluje paralelno na bakterije, na regulisanje telesne temperature, protiv infekcije i protiv upale.

U prirodni tretman se dodaju i propolisno biljne kapi Uro Sept, koje u svom sastavu imaju brezu, uvu, petrovac i divlji origano (vranilovu travu). Ove kapi se koriste kako bi se jačao imunitet (propolis), regenerisale sluznice, jačali i čistili mokraćni kanali i, naravno, delovalo protiv bakterija.
Api Uro med se u terapiju uključuje kako bi se uopšteno podigao imunitet i energija tela, a kombinacija biljaka u medu dodatno deluje na jačanje i čišćenje urinarnog trakta.

Proposan mast se koristi za mazanje sluznice spolja, odnosno izlaza mokraćnih kanala. Prilikom čišćenja od infekcije, najveća koncentracija bakterija je upravo na izlazu uretre, i kako se bakterije ne bi ponovo vratile u mokraćne kanale, poželjno je mazati proposan mast. Ova mast u sebi sadrži propolis i organsko bilje koji deluju protiv bakterija lokalno, regenerišu kožu i deluju protiv neprijatnih simptoma (svrab, peckanje). Zbog svog potpuno prirodnog sastava je bezbedna za upotrebu i kod beba i kod starije dece, duži vremenski period.Ovde možete videti kako izgleda mesečni paket i koja je cena.Komentari

Ostavite komentar

Blog o zdravlju, prirodnim tretmanima i ishrani